Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A fibromialgia ellenszerei
  2024-02-04 18:25:54, vasárnap
 
  A fibromialgia egy testszerte jelentkező betegség, amit főként az izmok és a lágyszövetek krónikus fájdalma jellemez.

A fibromialgia, illetve a kapcsolódó betegségek tüneteinek kezelése nem könnyű. Használhatunk az orvos által felírt gyógyszerek mellett gyógynövényeket és kiegészítőket is, de ezt mindig beszéljük meg a kezelőorvosunkkal, és készüljünk fel arra, hogy nem mindenki számára lesznek ezek a gyógynövények és kiegészítők sem hatékonyak. Mutatunk is olyan gyógynövényeket és kiegészítőket, amelyek hatékonyak lehetnek a fibromialgia tüneteinek csillapításában.

A melatonin egy olyan természetes hormon, amely vény nélkül, kiegészítőként is kapható. Használhatjuk akkor, ha alvási problémáink vannak, illetve az alvási minták javítására is. Egyes kutatási eredmények szerint a melatonin hatékony lehet a fibromialgia okozta fájdalom természetes kezelésében, ugyanis a legtöbb, fibromialgiában szenvedő betegnek alvási problémái vannak és emiatt gyakran fáradt. A melatonin azonban segíthet enyhíteni ezeket a tüneteket. A melatonin ugyan biztonságosnak tűnik, azonban ha nappal fogyasztjuk, álmosság törhet ránk, így vezetés alatt és egyéb veszélyes munkakörökben nem javasolt a fogyasztása.

Az orbáncfüvet gyakran használják a depresszió természetes kezelésére, ugyanis a depresszió általában a fibromialgia nevű betegséggel is együtt jár. Az orbáncfű és a depresszió közötti összefüggést vizsgáló tanulmányok elemzése megállapította, hogy a gyógynövény ugyanolyan hatékony és biztonságos, mint egyes depresszió elleni gyógyszerek. Az orbáncfüvet és a depresszióra szedett gyógyszereket nem lehet együtt fogyasztani. Ha mégis szeretné kipróbálni, minden esetben konzultáljon először a kezelőorvosával.

A kapszaicin a chilipaprika kivonata. A kutatási eredmények azt mutatják, hogy a kapszaicin rendkívül hatékonyan csillapítja a fibromialgiában szenvedő betegek tüneteit, különösen a fájdalommal veszi fel nagyon eredményesen a harcot. Mellékhatása is lehet, például a kapszaicintartalmú krém erőteljes bőrpírt idézhet elő.

Az L-karnitin nagyon hatékonyan enyhítheti a fibromialgiában szenvedő betegek fájdalmát és fáradtságát. Az L-karnitin támogatást nyújthat a fibromialgiában szenvedő emberek izomrendszerének is.

A probiotikumok olyan étrend-kiegészítők, amelyek hasznos baktériumokat tartalmaznak. Segítenek az élelmiszerek lebontásában, felszívódásában, és javítják az emésztést is. A probiotikumok hatékonyan kezelik a hasmenést, illetve az irritábilisbél-szindróma tüneteit is csökkentik.

A D-vitamin segít megőrizni a csontok egészségét és szilárdságát. Egyes tanulmányok szerint azok a fibromialgiában szenvedő betegek, akiknek elegendő D-vitamin van a szervezetükben, sokkal kevésbé számolnak be fájdalomról, mint azok a betegek, akik D-vitamin-hiányban szenvednek.

Léteznek más gyógynövények és kiegészítők, amelyek segítenek a betegség tüneteinek csökkentésében, ebbe a csoportba tartozik például a bíbor kasvirág, a Cayenne-bors, a fürtös poloskavész, a levendula, a máriatövis és a B-vitaminok.

Mit tehetünk még, ha ebben a betegségben szenvedünk?
Nagyon lényeges, hogy tegyük prioritássá a testmozgást. Eleinte fárasztó és nehéz lehet a rendszeres sport, azonban hosszútávon drámai módon javíthatja az állapotunkat.

A stressz az élet normális része, azonban kulcsfontosságú, hogy megtanuljuk kezelni azt. Az olyan stresszcsökkentő technikák, mint a meditáció és a mély légzés, segítenek ellazulni és megbirkózni a fájdalom fellángolásával.

A rendszeres és minőségi alvás is segíthet leküzdeni a fibromialgiával kapcsolatos fáradtságot. A fájdalom és a fáradtság ugyanis összefügg, mert ugyanazok az agyi neurotranszmitterek, amelyek szabályozzák a fájdalmat, szabályozzák az alvást, a hangulatot és a memóriát is.

Kipróbálhatjuk az akupunktúrát is. Ez egy hatékony módja lehet a természetes öngyógyulás segítésének. Az akupunktúra megváltoztathatja a neurotranszmitterek szintjét az agyban, és ez potenciálisan javíthatja az izom és agy kapcsolatát.
Forrás :Link

A fibromialgiával kapcsolatos szakanyag : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: stresszcsökkentő, izomrendszerének, gyógynövényeket, fellángolásával, kezelőorvosával, csillapításában, kulcsfontosságú, fibromialgiában, fibromialgiával, felszívódásában, megállapította, csökkentésében, kiegészítőként, kipróbálhatjuk, biztonságosnak, szervezetükben, irritábilisbél, kiegészítőket, használhatjuk, gyógynövények, probiotikumok, potenciálisan, gyógyszereket, használhatunk, munkakörökben, baktériumokat, szilárdságát, tartalmaznak, mellékhatása, fibromialgia, szabályozzák, lebontásában, akupunktúrát, élelmiszerek, összefüggést, depresszióra, testszerte jelentkező, lágyszövetek krónikus, kapcsolódó betegségek, orvos által, fibromialgia tüneteinek, olyan természetes, alvási minták, melatonin hatékony, fibromialgia okozta, melatonin azonban, melatonin ugyan, orbáncfüvet gyakran, depresszió természetes, depresszió általában, fibromialgia nevű, depresszió közötti,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Png ház  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Sose bánj semmit  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Alázat  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Paul David Tripp Április 19  Alvó cicák  Tavaszi kép  Jó éjszakát  Egy maradéktalanul uralt világ  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Png férfi  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Minden harmadik...  Erdőn  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Hiányzik  Reménység és erő Krisztustól e...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Soha ne kedvezz...  Hazára minden embernek szükség...  Kellemes délutánt kívánok  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Leonardo da Vinci gondolata  Alázat  Png cica  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Alázat  Akarat  Hazára minden embernek szükség...  Az engedelmesség miért nem vál...  Alázat  Png kutya  Egy hatékony szolga  Png kutya  Nem számIt  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Jónás Tamás – Végtelen b...  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Hogy lehet megtartani  Png férfi  Egy maradéktalanul uralt világ  Alázat  Nem méltó hozzád  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Nagyi telefonál  Kövesd a cowboyt!  Kaffka_Margit  Akik bántanak téged  Fekete-erdő desszert  Neked tudnod kell  Alvó cicák  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
testszerte jelentkező, lágyszövetek krónikus, kapcsolódó betegségek, orvos által, fibromialgia tüneteinek, olyan természetes, alvási minták, melatonin hatékony, fibromialgia okozta, melatonin azonban, melatonin ugyan, orbáncfüvet gyakran, depresszió természetes, depresszió általában, fibromialgia nevű, depresszió közötti, gyógynövény ugyanolyan, depresszióra szedett, chilipaprika kivonata, kutatási eredmények, kapszaicin rendkívül, fibromialgiában szenvedő, fájdalommal veszi, probiotikumok olyan, élelmiszerek lebontásában, probiotikumok hatékonyan, csontok egészségét, betegség tüneteinek, csoportba tartozik, bíbor kasvirág, fürtös poloskavész, betegségben szenvedünk, rendszeres sport, élet normális, olyan stresszcsökkentő, mély légzés, fájdalom fellángolásával, fibromialgiával kapcsolatos, fáradtság ugyanis, hatékony módja, természetes öngyógyulás, akupunktúra megváltoztathatja, stresszcsökkentő, izomrendszerének, gyógynövényeket, fellángolásával, kezelőorvosával, csillapításában, kulcsfontosságú, fibromialgiában, fibromialgiával, felszívódásában, megállapította, csökkentésében, kiegészítőként, kipróbálhatjuk, biztonságosnak, szervezetükben, irritábilisbél, kiegészítőket, használhatjuk, gyógynövények, probiotikumok, potenciálisan, gyógyszereket, használhatunk, munkakörökben, baktériumokat, szilárdságát, tartalmaznak, mellékhatása, fibromialgia, szabályozzák, lebontásában, akupunktúrát, élelmiszerek, összefüggést, depresszióra, állapotunkat, chilipaprika, konzultáljon, lágyszövetek, eredményesen, kapcsolatos, természetes, akupunktúra, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3055
  • e Hét: 27946
  • e Hónap: 59432
  • e Év: 264133
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.